TALENTENDAG VOOR MEISJES GEBOREN TUSSEN 2013 en 2016

2 juni 2021

Op woensdag 9 en 16 juni 2021 organiseert ETV Olympia een talentendag voor meisjes geboren tussen 2013 en 2016. Tijdens deze talentendag wordt er een leuke training gegeven door onze trainsters van verschillende wedstrijdgroepen. Hierbij zal gekeken worden in welke groep uw dochter het beste past om het maximale sportplezier te bereiken.

TALENTENDAG VOOR MEISJES GEBOREN TUSSEN 2013 en 2016

2 juni 2021

Op woensdag 9 en 16 juni 2021 organiseert ETV Olympia een talentendag voor meisjes geboren tussen 2013 en 2016. Tijdens deze talentendag wordt er een leuke training gegeven door onze trainsters van verschillende wedstrijdgroepen. Hierbij zal gekeken worden in welke groep uw dochter het beste past om het maximale sportplezier te bereiken.

PER DIRECT OP ZOEK NAAR NIEUWE MENSEN VOOR BESTUUR!

31 mei 2021

ETV Olympia wordt bestuurd door vrijwilligers die zich naast hun ‘gewone’ werk een aantal uur per week inzetten voor de vereniging. Omdat twee van deze vrijwilligers na dit seizoen stoppen, hebben we dringend extra krachten nodig om in het bestuur te komen of het bestuur te ondersteunen. Daarom doen we met dit bericht aan oproep aan jullie allemaal: wie komt ons versterken?

Hoe kun je ons helpen?
Iedereen die vanaf een uurtje tijd per week kan vrijmaken om de vereniging te helpen, vragen we om zich te melden. We komen dan graag met je in gesprek om te kijken welke taken je zou kunnen doen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van bestuurstaken en van ondersteunende taken die er liggen.
– Maken agenda voor bestuursvergadering en notuleren
– Betalen facturen en bijhouden financiële administratie
– Controleren van boekhouding
– Beantwoorden e-mail van leden
– Website up-to-date houden en stukjes schrijven voor social media

Redenen om je aan te melden
Zonder vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging, kan de vereniging niet bestaan. Daarom moeten we uiterlijk 25 juli (aan het einde van het seizoen) duidelijk hebben met welk team we het seizoen 2021/2022 kunnen opstarten. Dus meld je zo snel mogelijk aan! Door je in te zetten voor de vereniging, blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en kun je mee bouwen aan de vereniging. Je werkt samen in teamverband aan een duidelijk doel: een brede gymnastiekvereniging voor Eindhoven waar leden in alle buurten en in verschillende disciplines met plezier kunnen sporten.

Interesse?
Neem dan zeker contact met ons op! Wil je meer informatie over de vereniging of het bestuur? Reageer dan via info@etvolympia.nl en wij nemen contact met je op.

GROEN LICHT VOOR TRAININGEN ETV OLYMPIA!

18 mei 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is er groen licht voor de binnensport! De binnensportlocaties van de gemeente mogen vanaf woensdag 19 mei weer gebruikt worden. We verwelkomen onze leden daarom heel graag vanaf die dag weer op de gebruikelijke plaats en tijd in de zaal! Alle leden zijn per e-mail geïnformeerd over de herstart van de lessen. Wil je de regels nog eens bekijken? Bekijk dan dit overzicht.

We verwachten komende week veel enthousiaste leden bij de herstart van de lessen, veel plezier allemaal!

MOGEN WE WEER VANAF 19 MEI?

13 mei 2021

Afgelopen week is bekendgemaakt dat de binnensporten misschien weer kunnen starten op 19 mei. Dat zou voor ons het startschot zijn om onze lessen weer te beginnen. Daar kijken we allemaal enorm naar uit! Op maandag 17 mei wordt definitief bekend of we inderdaad weer kunnen trainen op onze binnensportlocaties.

Wanneer meer informatie?
We verwachten alle leden op dinsdag 18 mei dan verder te kunnen informeren over het starten van de lessen. Ook hoor je dan met welke (corona)regels je rekening moet houden. Dus laten we hopen op positief bericht en houd je mailbox in de gaten!

NOG EVEN VOLHOUDEN…

23 maart 2021

Tijdens de persconferentie werd vanavond duidelijk dat we nog niet kunnen starten met binnen sporten… Blijf onze Facebook in de gaten houden voor leuke challenges en hopelijk wordt jullie geduld bij de volgende persconferentie beloond.

GEEN MOGELIJKHEDEN VOOR BINNENSPORTEN NA 15 MAART

8 maart 2021

Tijdens de persconferentie van 8 maart werd duidelijk dat de huidige coronamaatregelen ook na 15 maart van kracht blijven. Er komen wel enkele aanpassingen per 15 maart, maar helaas niet voor de mogelijkheden om binnen te sporten. Dat betekent dat de lessen nog stil blijven liggen.

UPDATE & CHALLENGES VOOR ALLE LEDEN!

24 februari 2021

Tijdens de persconferentie van 23 februari is duidelijk geworden dat de binnensport nog niet op korte termijn hervat mag worden. Onze trainingen in de zaal blijven dus nog even stilliggen. Maar dat betekent niet dat jullie ook stil moeten zitten!

Leuke challenges op Facebook en Instagram!
Onze trainers bedenken regelmatig ideeën om toch nog in beweging te blijven. Enkele groepen trainen buiten of online. Of ze delen regelmatig uitdagingen om nieuwe tricks te leren. Deze uitdagingen delen we ook op onze Facebook en Instagram-pagina, zodat jullie ze allemaal kunnen uitproberen! Dus trek je sportkleding aan en neem snel een kijkje op onze Facebook-pagina of op ons nieuwe Instagram-account.

LESSEN BLIJVEN STILLIGGEN

3 februari 2021

Op 2 februari hebben jullie allemaal kunnen horen dat de huidige lockdown wordt verlengd. Dat betekent dat binnen sporten niet mogelijk is en onze lessen minimaal tot en met 2 maart stilliggen.

Als er iets wijzigt in de situatie rond de lessen, horen jullie dat uiteraard. Op dit moment is de verwachting dat we in de week voor 2 maart een nieuwe update kunnen geven. Tot die tijd blijf je op de hoogte via deze website en via onze nieuwe Facebook-pagina!

Vergeet niet om ondertussen thuis toch lekker in beweging te blijven! En zodra het weer kan, staan we klaar om de lessen weer te hervatten.

DROEVIG BERICHT OVER ERELID TINEKE HEEREMANS

14 januari 2021

Deze week ontvingen wij het droevige bericht dat Tineke Heeremans-Vogels op 07 januari 2021 op 86-jarige leeftijd is overleden.

Tineke was al vanaf haar 6e levensjaar actief als turnster bij de vereniging in Tongelre en later was ze betrokken als trainster en bestuurslid. Ook werd ze mede door haar betekenis in het internationale jureren, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar bovenal ook erelid van onze vereniging…

Wij wensen haar man Ed (oprichter Olympia) & nabestaanden veel sterkte met dit verlies!!

MOMENTEEL GEEN LESSEN VANWEGE DE LOCKDOWN, MAAR WEL JUBILEUMNIEUWS!

12 januari 2021

Op 12 januari is bekendgemaakt dat de strenge coronamaatregelen worden verlengd. Dat betekent dat er tot en met 9 februari geen lessen gegeven kunnen worden. Dat is helaas noodzakelijk, maar natuurlijk ook heel vervelend. Zeker omdat 2021 voor ETV Olympia heel bijzonder is: we bestaan dit jaar namelijk 25 jaar!

Eerste jubileumnieuws: nieuwe website en Facebook-pagina én nieuw logo
We kunnen hier gelukkig ook positief nieuws brengen. Want ondanks alles staat 2021 in het teken van ons jubileum. We zijn het jaar gestart met een nieuwe website en een nieuwe Facebook-pagina. En bovenaan deze pagina zie je ons nieuwe logo! Dit jaar staan nog meer nieuwtjes in de planning. Uiteindelijk hopen we met onze leden ook leuke jubileumactiviteiten te kunnen organiseren, zodra dat veilig en verantwoord kan. Tot die tijd blijf je op de hoogte via onze nieuwe website en onze nieuwe Facebook-pagina!

Wanneer meer informatie?
Als er iets wijzigt in de situatie rond de lessen, horen jullie dat uiteraard. Op dit moment is de verwachting dat we in de week voor 9 februari een nieuwe update kunnen geven.

CORONA UPDATE

14 december 2020

Op 14 december heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat heeft ook gevolgen voor onze lessen: vanaf 15 december tot en met 19 januari komen alle lessen te vervallen. Alle leden hebben een persoonlijk bericht hierover ontvangen.

Wil je meer lezen over de laatste regels? Ga dan naar de website van de KNGU.

NIEUWE MAATREGELEN

4 november 2020

Op 3 november heeft de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd die gelden voor de komende twee weken. Ook met deze aanvullende maatregelen kunnen de lessen van ETV Olympia doorgang vinden, in elk geval voor alle leden onder de 18 jaar. Uiteraard blijven de eerdere regels van kracht, die wij jullie per e-mail toestuurden.

Voor de groepen met leden van 18 jaar en ouder gelden vanaf 4 november aanvullende regels. De trainers van de betreffende groepen informeren de betreffende leden of de lessen in de komende twee weken kunnen doorgaan en welke regels dan gelden.

Wil je meer lezen over de laatste regels? Ga dan naar de website van de KNGU.

EIGEN AIRTRACK VOOR ÉN DOOR ONZE LEDEN!

8 november 2019

Wat hebben jullie goed je best gedaan tijdens de Grote Clubactie! Vorig jaar hadden we als doel gesteld om als vereniging een eigen Airtrack aan te schaffen. Dat is toen helaas niet gelukt, maar na jullie inzet van dit jaar hebben we het doel alsnog bereikt! De Airtrack kan tijdens de lessen gebruikt worden door de trainers, maar zal zeker ook te zien zijn bij evenementen van ETV Olympia. Allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet!

ETV OLYMPIA EN PSV GYMNASTIEK

12 september 2020

De twee Eindhovense gymnastiekverenigingen ETV Olympia en PSV Gymnastiek hebben samen besproken hoe zij krachten kunnen bundelen en zo meer voor hun leden kunnen betekenen. Het doel van beide verenigingen is immers om de leden zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan de gymnastieksport in brede zin. Daarvoor wordt binnen de verenigingen veel werk verzet, veelal door vrijwilligers. Daarom is bekeken op welke vlakken samengewerkt kan worden, zodat we samen meer voor elkaar kunnen krijgen!

De eerste stappen zijn hiervoor gezet. We beginnen onze samenwerking op 4 gebieden:

 1. Een gezamenlijke ‘technische commissie’
  In een gymnastiekvereniging draait het uiteindelijk om de lessen die worden gegeven. Het is belangrijk dat die lessen gegeven worden door goed opgeleide trainers, met goede materialen en natuurlijk met een goede organisatie eromheen. De technische commissie coördineert dit alles. Er is nu een technische commissie gevormd die bestaat uit trainers en een bestuurslid, gemixt uit de twee verenigingen.
 2. Gezamenlijke keuze voor administratiesysteem
  We bekijken samen in welk administratiesysteem we de ledenadministratie van de twee verenigingen kunnen onderbrengen. Als beide verenigingen hetzelfde systeem kiezen, kunnen kostenvoordelen worden behaald en kan in de toekomst makkelijker worden samengewerkt. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.
 3. Organiseren van activiteiten
  We bieden leden graag iets extra’s door – buiten de wekelijkse lessen – leuke activiteiten te organiseren. We kijken hoe we hierin samen kunnen optrekken. Bijvoorbeeld door samen activiteiten te organiseren of door een zaal te delen voor een activiteit. Zo besparen we kosten en zo is het makkelijker om voldoende vrijwilligers te vinden om te helpen. Begin dit jaar is er al een gezamenlijke trampoline-activiteit georganiseerd. En op 26 september komt er een vervolg: de BeActive Night.
 4. Communicatie met leden en ouders
  Als vereniging houden we leden en ouders op de hoogte van actualiteiten. Soms zijn die heel specifiek voor de ene vereniging, maar vaak ook niet. Waar het kan, helpen we elkaar door ideeën of teksten met elkaar te delen.