Binnen ETV Olympia zijn verschillende groepen actief, zoals jongensturnen, freerunnen, kleutergymnastiek en meer. Je kunt bij ETV Olympia zowel op recreatief niveau als op wedstrijdniveau sporten.

TURNEN

Bij turnen komen alle vormen van bewegen aan bod, waarmee je werkt aan een goede motoriek. Met de turntoestellen kun je veel verschillende oefeningen aanleren. Onze turnlessen zijn er voor zowel meiden als jongens. Veiligheid en plezier beleven staan voorop.

Recreatief turnen

Bij deze lessen leer je de basis van turnen. Bijvoorbeeld: steunen, springen, balanceren, rollen en zwaaien. Als je dit onder de knie hebt, kun je bijvoorbeeld een handstand leren.

Tijdens de lessen maak je gebruik van echte turntoestellen zoals de brug, balk, lange mat en trampoline. Je werkt meestal in groepjes op deze toestellen en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding. Zo kun je op je eigen niveau trainen en nieuwe uitdagingen aangaan.

Onze trainers zorgen voor een goede opbouw van de lessen en voldoende variatie. Zodat het voor iedereen leuk en leerzaam is. Er wordt gezorgd voor een veilige en gezellige sfeer.

Bekijk de groepen en locaties
Aanmelden proefles
Inschrijven

Wedstrijdturnen

Binnen het wedstrijdturnen zijn er verschillende niveaus, waarbij de 5e divisie het laagste wedstrijdniveau is dat aangeboden wordt in onze regio en eredivisie het hoogste. Bij ETV Olympia worden trainingen en wedstrijden aangeboden op 1e t/m 5e divisie niveau.

Turnen in een wedstrijdgroep is niet vanzelfsprekend. Je wordt hiervoor uitgenodigd of kunt instromen via de jongtalent-groep. Soms komt het voor dat een wedstrijdturnster overstapt van een andere vereniging. Afhankelijk van het niveau train je 2 tot 4 keer per week en tussen de 3 en 12 uur in totaal.

Mocht je meer informatie willen over wedstrijd turnen dan kun je mailen naar info@etvolympia.nl

Bekijk de groepen en locaties

JongTalent

Ben jij al zo lenig als een slang? Of zo sterk als een beer? Heb je altijd energie over? Zou je wel vaker willen turnen? Dan ben je misschien wel het turntalent dat ETV Olympia zoekt!

Er wordt 2 keer per jaar een JongTalent-test gehouden. Tijdens deze test ga je in kleine groepjes allerlei oefeningen doen waarbij we vooral kijken naar je kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie, lef en inzet. Maar natuurlijk mag je ook je koprol, handstand en radslag laten zien!

Aan het einde van de test mag iedereen onder groot applaus een turndiploma in ontvangst nemen. Later die week krijg je bericht of je wordt uitgenodigd om 2 proeflessen te komen volgen bij de JongTalent-groep.

Bekijk de groepen en locaties

GYMNASTIEK

Gymnastiek is de verzamelnaam voor alle sporten die enige vorm van acrobatiek in zich hebben. Het staat voor de bevordering van de harmonische lichaamsontwikkeling en de algemene gezondheid.

Kleutergym

Voor kleuters in de leeftijd tussen 4 en 6 jaar. Alle kleuters kunnen meedoen aan gymnastiek, want de les is zo opgebouwd dat elk kind op zijn eigen niveau kan meedoen.

Kleutergym betekent veel en gevarieerd bewegen! Hierdoor leren kleuters waar hun grenzen liggen en kunnen zij veel bewegingservaring opdoen in telkens nieuwe en uitdagende situaties. Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect.

Onder begeleiding van bevoegde en deskundige trainers kunnen de kinderen op een speelse manier kennismaken met alle basisvormen van bewegen; klimmen en klauteren, lopen, springen, gooien en vangen en balanceren. Maar ook spelletjes, het samenwerken en het bewegen op muziek komen aan bod. Dit alles in een omgeving die ze al snel vertrouwd is en waarin ze zich veilig kunnen voelen.

Bekijk de groepen en locaties
Aanmelden proefles
Inschrijven

Senioren gym

Voor 50+ en 60+ senioren die in een gezellige sfeer in beweging blijven. De nadruk ligt op samen actief zijn, ieder met zijn eigen mogelijkheden.

Wie zo lang mogelijk fit wil blijven, kan het beste zo veel mogelijk blijven bewegen. Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt ook de conditie op peil of verbetert die. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken en je spieren en gewrichten blijven soepel.

Je hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan de activiteiten mee te doen. De lessen worden zo samengesteld dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. Want je bent nooit te oud om te bewegen.

Bekijk de groepen en locaties
Aanmelden proefles/inschrijven
 

FREERUNNEN

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties.

Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tegenkomt worden uitdagingen en zo leer je steeds beter te freerunnen. Het is de bedoeling dat je met vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving, dit kan door trucs en adembenemende salto’s. Dat maakt freerunnen zo gaaf!

Bekijk de groepen en locaties
Aanmelden proefles
Inschrijven