Bij turnen komen alle vormen van bewegen aan bod, waarmee je werkt aan een goede motoriek. Met de turntoestellen kun je veel verschillende oefeningen aanleren. Onze turnlessen zijn er voor zowel meiden als jongens. Veiligheid en plezier beleven staan voorop.

Aanmelden proefles

In- en uitschrijven

RECREATIEF TURNEN

Bij deze lessen leer je de basis van turnen. Bijvoorbeeld: steunen, springen, balanceren, rollen en zwaaien. Als je dit onder de knie hebt, kun je bijvoorbeeld een handstand leren.

Tijdens de lessen maak je gebruik van echte turntoestellen zoals de brug, balk, lange mat en trampoline. Je werkt meestal in groepjes op deze toestellen en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding. Zo kun je op je eigen niveau trainen en nieuwe uitdagingen aangaan.

Onze trainers zorgen voor een goede opbouw van de lessen en voldoende variatie. Zodat het voor iedereen leuk en leerzaam is. Er wordt gezorgd voor een veilige en gezellige sfeer.

Bekijk de groepen en locaties
Aanmelden proefles
Inschrijven

WEDSTRIJDTURNEN

Binnen het wedstrijdturnen zijn er verschillende niveaus, waarbij de 5e divisie het laagste wedstrijdniveau is dat aangeboden wordt in onze regio en eredivisie het hoogste. Bij ETV Olympia worden trainingen en wedstrijden aangeboden op 1e t/m 5e divisie niveau.

Turnen in een wedstrijdgroep is niet vanzelfsprekend. Je wordt hiervoor uitgenodigd of kunt instromen via de jongtalent-groep. Soms komt het voor dat een wedstrijdturnster overstapt van een andere vereniging. Afhankelijk van het niveau train je 2 tot 4 keer per week en tussen de 3 en 12 uur in totaal.

Mocht je meer informatie willen over wedstrijd turnen dan kun je mailen naar info@etvolympia.nl

Bekijk de groepen en locaties

JONGTALENT

Ben jij al zo lenig als een slang? Of zo sterk als een beer? Heb je altijd energie over? Zou je wel vaker willen turnen? Dan ben je misschien wel het turntalent dat ETV Olympia zoekt!

Er wordt 2 keer per jaar een JongTalent-test gehouden. Tijdens deze test ga je in kleine groepjes allerlei oefeningen doen waarbij we vooral kijken naar je kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie, lef en inzet. Maar natuurlijk mag je ook je koprol, handstand en radslag laten zien!

Aan het einde van de test mag iedereen onder groot applaus een turndiploma in ontvangst nemen. Later die week krijg je bericht of je wordt uitgenodigd om 2 proeflessen te komen volgen bij de JongTalent-groep.

Bekijk de groepen en locaties