Gymnastiek is de verzamelnaam voor alle sporten die enige vorm van acrobatiek in zich hebben. Het staat voor de bevordering van de harmonische lichaamsontwikkeling en de algemene gezondheid.

KLEUTERGYM

Voor kleuters in de leeftijd tussen 4 en 6 jaar. Alle kleuters kunnen meedoen aan gymnastiek, want de les is zo opgebouwd dat elk kind op zijn eigen niveau kan meedoen.

Kleutergym betekent veel en gevarieerd bewegen! Hierdoor leren kleuters waar hun grenzen liggen en kunnen zij veel bewegingservaring opdoen in telkens nieuwe en uitdagende situaties. Het ontwikkelen van de motoriek bij jonge kinderen is enorm belangrijk. Niet alleen vanwege het fysieke, maar ook het sociale aspect.

Onder begeleiding van bevoegde en deskundige trainers kunnen de kinderen op een speelse manier kennis maken met alle basisvormen van bewegen; klimmen en klauteren, lopen, springen, gooien en vangen en balanceren. Maar ook spelletjes, het samenwerken en het bewegen op muziek komen aan bod. Dit alles in een omgeving die ze al snel vertrouwd is en waarin ze zich veilig kunnen voelen.

Bekijk de groepen en locaties
Aanmelden proefles
Inschrijven

SENIOREN GYM

Voor 50+ en 60+ senioren die in een gezellige sfeer in beweging blijven. De nadruk ligt op samen actief zijn, ieder met zijn eigen mogelijkheden.

Wie zo lang mogelijk fit wil blijven, kan het beste zo veel mogelijk blijven bewegen. Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt ook de conditie op peil of verbetert die. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken en je spieren en gewrichten blijven soepel.

Je hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan de activiteiten mee te doen. De lessen worden zo samengesteld dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. Want je bent nooit te oud om te bewegen.

Bekijk de groepen en locaties
Aanmelden proefles/inschrijven

ledenadministratie@etvolympia.nl